Sport

Debrecen rendezi a röplabda magyar kupa döntőjét

Debrecen rendezi a röplabda magyar kupa döntőjét

2011. március 3., csütörtök
Debrecen rendezi a röplabda magyar kupa döntőjét

2011 március 2-án a debreceni Főnix Csarnokban tartotta meg közös sajtótájékoztatóját a Magyar Röplabda Szövetség, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft., a Digi Sport, valamint Debrecen Megyei Jogú Városa - olvasható a röplabdaszövetség honlapján.

A sajtótájékoztatón

Elsik István

, az MRSZ főtitkára üdvözölte, hogy a hazai röplabdasport egyik legjelentősebb eseményének olyan presztízsű helyszín adhat otthont, mint a Főnix Csarnok és ezúton is gratulált a kiváló pályázatért, mellyel a város és a rendezvény szervezői elnyerték a torna lebonyolításának jogát.

Szekeres Antal

, DMJV jegyző szerint a semleges helyszín igen jót tehet a versenynek, mindemellett pedig kiemelte annak fontosságát, hogy a magyarkupa-döntő igen jótékony hatással lehet Debrecen és környékének iskolai- és utánpótlássportjára, hiszen a jeles esemény felkeltheti a fiatalok figyelmét a röplabdázásra. Egy új, remélhetően egyre mélyülő kapcsolat első lépéséről beszélt

Lévai Ferenc

, a Digi Sport műsorvezető-kommentátora, aki bejelentette, hogy a Magyar Kupa döntőket a Digi Sport különleges, HD minőségben, élőben közvetíti, az adást pedig érdekes háttérműsorokkal és kitelepített, helyszíni stúdióval teszik még színesebbé.

Makray Balázs

, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a pályázat elnyerésének legfőbb okaként a helyszín és a lebonyolításért felelős gárda professzionális felkészültségét, valamint azt a közös célt nevezte meg, hogy Debrecenben is egyre mélyebb gyökeret eresszen a világviszonylatban hihetetlen dinamikával fejlődő röplabdasport. A sajtótájékoztató végén Elsik István főtitkár bejelentette az MRSZ tömegbázis-növelő kezdeményezését, mely szerint a szövetség 12 labdát ajánl fel annak a két iskolának, melyből a legtöbb diák látogat el a debreceni döntőkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.