Kultúra

Bajban az amerikai filmipar?

Bajban az amerikai filmipar?

2011. március 28., hétfő
Bajban az amerikai filmipar?

Ha az idén nyáron még kevesebb lesz a gondolatébresztő és még több az eleve kasszasikernek gyártott film a mozikban, az a hollywoodi stúdiók anyagi gondjainak is betudható. A gyártók számára egyre nagyobb gondot jelent az, hogy egyre kevesebb ember vesz DVD-t. De nem az illegális másolók, hanem az olcsó kölcsönzők jelentik a nagy veszélyt.

Hollywood eddig a jól bejáratott üzleti modell szerint élt: a filmek a vásznon jelennek meg először, de a kis képernyőn, az otthonokban termelik az igazi bevételt. 2005 óta azonban rohamosan csökken azoknak a száma, akik DVD-t vesznek a házi kollekcióba, és a nyugati part mozimoguljai a hajukat tépkedik. A megcsappant bevétel egyik eredménye, hogy a díjakra felterjesztett, közepes költségvetésű filmek gyártását visszafogják, és a nagy kasszasikerekre koncentrálnak... A teljes cikk a

SZEGEDmaCafén olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.