Bulvár

Ausztriába szállították volna az illegális migránsokat

Ausztriába szállították volna az illegális migránsokat

2011. március 15., kedd
Ausztriába szállították volna az illegális migránsokat

Határsértőket és szállítóikat vonták igazoltatás alá hétfőre virradó éjjel nem sokkal éjfél után a szegedi határrendészek – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy Suzuki, illetőleg egy Opel személygépkocsit állítottak meg a járőrök éjfél után pár perccel a határtól néhány kilométerre. Utóbbiban három külföldi – egy szerbiai és két koszovói férfi – is utazott. Bár a külföldiek személyi igazolvánnyal rendelkeztek, ám jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, az éjszaka folyamán a zöldhatáron keresztül léptek illegálisan az ország területére. A rendőrség adatai szerint a két járműben utazó három magyar állampolgárságú férfi Ausztriába szállította volna az illegális migránsokat, akik még hazájukban fejenként 2 ezer eurót fizettek kiutazásukért, míg a szállítóik 500-500 eurót kértek tőlük, mely utóbbi, összesen 1.500 eurót meg is találták és lefoglalták a rendőrök. A három magyar férfivel szemben embercsempészés gyanújával őrizetbe vételük mellett büntető-, míg a három külföldivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.