Egyetem

A felsőoktatásban megszűnik a költségtérítéses képzés?

A felsőoktatásban megszűnik a költségtérítéses képzés?

2011. március 4., péntek
A felsőoktatásban megszűnik a költségtérítéses képzés?

Fokozatosan kivezetik a felsőoktatásból a költségtérítéses képzést, amelyről bebizonyosodott, hogy jelentős részben a felesleges kapacitások fenntartását szolgálja - írj a Magyar Nemzet a pénteki számában.

A szöveg szerint - olvasható a lapban - a felsőoktatási képzés szerkezete torz, az ágazat kínálata elszakadt a társadalmi és munkaerőpiaci igényektől. Az indoklás szerint az állami intézményrendszert súlyosan terheli a költségtérítéses képzés. A Magyar Nemzet által megkérdezett kormánypárti szakpolitikusok "nonszensznek" minősítették a javaslatot, s arra gyanakodnak, hogy az tévedésből került a tervezetbe. A kidolgozásban főszerepet vállaló Nemzetgazdasági Minisztériumot és a Miniszterelnökséget is megkereste a lap, amire "Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ... kitérő választ adott".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.