Bulvár

6 éves a Rádió Mi!

6 éves a Rádió Mi!

2011. március 10., csütörtök
6 éves a Rádió Mi!

Szeged közösségi rádiója, a Rádió Mi március 11-e és 13-a között ünnepli hatodik születésnapját. A rendezvénysorozaton fellép négy, a rádiósokhoz közel álló szegedi zenekar, a Csillagtér, az Attention Chérie, a Monastereo és a Nemulass. Szájdídzsé nevű kezdeményezésükben bárki mikrofonhoz állhat, és a Rádió Mi DJ-i is szórakoztatják majd a közönséget három napon át, három szegedi helyszínen.

A Rádió Mi hatéves szülinapi programsorozatát dubstep partyval zárják, ahol vendég DJ-k is a lemezjátszókhoz állnak. A Rádió Mi kizárólag önkéntesek által fenntartott független non-profit rádió, mely azokat a kulturális témákat, underground zenei műfajokat és szubkultúrákat helyezi előtérbe, melyek másutt általában kevés megjelenési lehetőséghez jutnak. Adásuk Szegeden a 89.9 MHz-en, és interneten a radiomi.hu címen érhető el.

Ahogy honlapjukon írják

, a 2005-ben indult Rádió Mi Szeged egyetlen szabad, civil közösségi rádiójaként kiváló terepe a kísérletezésnek, a hirtelen ötletek azonnali megvalósításának. Aki vállalja, hogy itt készít műsort, az azt vállalja, hogy nem bújik el az egyre divatosabb médiaklisék mögött. Aki itt műsort készít, annak szólnia kell – ha úgy tetszik, ki kell állnia egy virtuális színpadra –, ha van miről és van kinek szólni. És miért ne lenne? Kiemelt partnerük a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke, mely stúdióhelyiséget biztosít számukra, ezért cserébe a kommunikáció szakos hallgatók számára gyakorlati lehetőséget és az elkészült munkák bemutatását is biztosítják.

Részletes program:

Március 11., péntek

– Jazz Kocsma (Szeged, Kálmány L. u. 14.) 17.00 Nyitó beszélgetés 18.00 Szájdídzsé – Kapd el a mikit! Közéleti vagy? Notórius önmegfigyelő? Vicces, filozófikus, szarkasztikus, provokatív? Beatboxos, mc, trubadúr, szószátyár? Ha van 5 percnyi véleményed a téged körülvevő világról, most felléphetsz vele március 11-én a szegedi Jazz Kocsmában a Rádió Mi élő, szülinapi Szájdídzsé műsorában, így mondandód az éteren és az interneten keresztül az épp jelen lévőknél szélesebb közönséget is megtalálhat. Ha úgy gondolod, valamilyen témával, bármilyen elfogadható formában érdekes lehetsz, és kedved van szerepelni, ne habozz, érdeklődj, jelentkezz: radiomi899@gmail.com! 20.00

Csillagtér koncert

22.00 A lemezjátszóknál a Rádió Mi DJ-i – Suhov, Kő, Corp., Suzuki Samurai (headz, funk, broken beats, d’n’b) A belépés ingyenes!

Március 12., szombat

– Grand Café (Szeged, Deák F. u. 18.) 17.00 Nyitó beszélgetés 18.00 Koncertek:

Attention Chérie

Monastereo

Nemulass

22.00 A lemezjátszóknál a Rádió Mi DJ-i – Phalanx, Ryan, Kocsik András, J.A.M., Masa, Chriss P, boc (idm, psy chill, deephouse, dubstep) 23.30-kor tombolasorsolás (tombolajegyek a helyszínen és előző nap a Jazz Kocsmában vásárolhatóak) A belépés ingyenes!

Március 13., vasárnap

– IH Café (Szeged, Felső-Tisza part 2.) innit pres. 6 éves a Rádió Mi 20.00 A lemezjátszóknál: Kebab, DTR & Human, Ryan, boc (dubstep) Belépő: 600 Ft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.