Uszonyosúszó-világbajnokságot rendez idén Hódmezővásárhely

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarország, közelebbről Hódmezővásárhely rendezheti meg a 2011-es uszonyosúszó-világbajnokságot – erről a Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) döntött szombaton Rómában.

A többek között a búvárúszást is magába foglaló vb-t eredetileg a kolumbiai Neivában bonyolították volna le, de a szervezők január 31-ig nem teljesítették a pályázatban vállaltakat, így – a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának közlése szerint – a nemzetközi szövetség törölte a dél-amerikai viadalt, és újra lehetett kandidálni a szakági csúcseseményekre. A Magyar Búvár Szakszövetség az uszonyos-vb-re adta be a pályázatát, és nyert. A világbajnokságnak Hódmezővásárhely ad majd otthont július 28. és augusztus 6. között.
A magyar szövetség szervezésében a hódmezővásárhelyi vb lesz az idei második nagy világverseny, ugyanis a junior korosztály legjobbjai számára július 11-én kezdődik az uszonyos Európa-bajnokság Miskolcon.

Előző sztori

Budai kivizsgáltatná Juhász Ferenc ügyét

Következő sztori

Vízilabda: büntetőket hagyott ki, de nyert az Universitas (FRISSÍTVE) + HANG, FOTÓK