Sport

Uszonyosúszó-világbajnokságot rendez idén Hódmezővásárhely

Uszonyosúszó-világbajnokságot rendez idén Hódmezővásárhely

2011. február 20., vasárnap
Uszonyosúszó-világbajnokságot rendez idén Hódmezővásárhely

Magyarország, közelebbről Hódmezővásárhely rendezheti meg a 2011-es uszonyosúszó-világbajnokságot – erről a Nemzetközi Búvár Szövetség (CMAS) döntött szombaton Rómában.

A többek között a búvárúszást is magába foglaló vb-t eredetileg a kolumbiai Neivában bonyolították volna le, de a szervezők január 31-ig nem teljesítették a pályázatban vállaltakat, így - a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának közlése szerint - a nemzetközi szövetség törölte a dél-amerikai viadalt, és újra lehetett kandidálni a szakági csúcseseményekre. A Magyar Búvár Szakszövetség az uszonyos-vb-re adta be a pályázatát, és nyert. A világbajnokságnak Hódmezővásárhely ad majd otthont július 28. és augusztus 6. között. A magyar szövetség szervezésében a hódmezővásárhelyi vb lesz az idei második nagy világverseny, ugyanis a junior korosztály legjobbjai számára július 11-én kezdődik az uszonyos Európa-bajnokság Miskolcon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.