Sport

Röplabda: szoros HPQ-győzelem a MAFC ellen (FRISSÍTVE)

Röplabda: szoros HPQ-győzelem a MAFC ellen (FRISSÍTVE)

2011. február 6., vasárnap
Röplabda: szoros HPQ-győzelem a MAFC ellen (FRISSÍTVE)

Szoros győzelmet aratott a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata az Extraliga keresztjátékának vasárnap délutáni mérkőzésén a MAFC ellen.

Pénteken Dágon, a helyi NB I-es csapattól szenvedett 3-0-ás vereséget

Mészáros Péter

együttese. Vasárnap adott volt a lehetőség a javításra. Az Extraliga 5. helyén álló alakulat 1-0-ra még tudott vezetni, ezt követően azonban állandósult a HPQ fölénye, Tormáék végig három-négy ponton tartották a vendégeket, végül 25-22-re hozták az első szettet (1-0). A második szett első felében egy-két ponttal vezetni tudott a MAFC, a HPQ előbb 9-8-ra fordított, majd fej-fej mellett haladt a két gárda egy ideig. 13-13-ról aztán 20-15-re húztak el a hazaiak, és 25-18-cal húzták be a második játékrészt. Nem adta fel azonban a MAFC. Vocskó György együttese a harmadik szettben sokáig partiban volt a szegediekkel, akik előbb 18-15-re húztak el, majd 24-18-nál meccslabdák tömege állt rendelkezésükre a sima 3-0-hoz, ám feltámadt hamvaiból a MAFC és egyenlített, majd 27-25-tel megnyerték a harmadik játékot (2-1). Hasonlóan alakult a negyedik játék is, 14-14-ig fej-fej mellett, majd egyre magabiztosabb előnyre tett szert a vendégalakulat, s 25-20-szal nyerték a szettet (2-2). A mindent eldöntő ötödik játékrészben 5-5 után állandósult a végét jobban bíró szegediek fölénye és a 15-12-es, rövidített játékban elért szettgyőzelem egyúttal a mérkőzés 3-2-es megnyerését is jelentette. Mészáros Péter együttese legközelebb a Csepel ellen csatázik hazai környezetben, február 11-én, pénteken.

Férfi röplabda Extraliga, keresztjáték

HPQ Szeged - MAFC 3-2 (25-22, 25-18, 25-27, 20-25, 15-12)

Szeged, Etelka sori Munkacsarnok, 100 néző. Vezette: Csikós, László.

HPQ Szeged:

Torma P., Bitó A., Makhult Z., Bondor T., Babanyecz R., Posztós B.

Csere:

Filius I. (lib), Strezeneczki, Csányi R.

Edző:

Mészáros Péter.

MAFC:

Tari, Vocskó, Molnár, Takács, Szappanos, Jahn.

Csere:

Tihanyi (lib), Mrkovich, Dzsáber, Soós.

Edző:

Vocskó György. Mészáros Péter:

"Könnyű 3-0 helyett nehéz 3-2."

Vocskó György:

"A tegnapi győzelem után kicsit magabiztossá vált csapatunk, és későn vettük fel a nagyon jól játszó Szeged játékát. Az ötödik játszmában a lelkesebb Szeged nyert."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.