Közélet

Négy hónap után újraindult az élet Kolontáron

Négy hónap után újraindult az élet Kolontáron

2011. február 9., szerda
Négy hónap után újraindult az élet Kolontáron

„Ami most itt látható, az maga a csoda” – jelentette ki Nagy Anna kormányszóvivő Kolontáron szerda délután. Az iszapkatasztrófa sújtotta terület négy hónap után újra talpra állt, a településeken lassan ismét beindul az élet – számol be a Nagyar Nemzet Online.

Nagy Anna

kormányszóvivő szerdán sajtóbejárást tett a vörösiszappal elöntött területeken, ahol elmondta: a katasztrófát követően az emberekben a teljes kétségbeesés és zavarodottság uralkodott el, mostanra azonban újraindult az élet. A kormányszóvivő köszönetet mondott a kabinet nevében a katasztrófavédelemnek és minden szervezetnek, bizottságnak, amelyek kivették a részüket a helyreállító munkálatokban.

Továbbra is vészhelyzetben

Bakondi György

katasztrófavédelmi kormánybiztos szerint a szennyezettséget továbbra is figyelni fogják, ha a külterületek mentesítése, a vizek védelme azt indokolja, javaslatot tesznek a veszélyhelyzet meghosszabbítására Veszprém megyében. A gátszakadást követően a vészhelyzetet március 31-ig rendelte el az Országgyűlés. A kolontári és a devecseri lakópark mentesítését követően a kormánybiztos azt mondta: nagyon nehéz időszakon van túl a térség, a katasztrófa tíz ember halálát okozta, 265-en megsebesültek. Az elmúlt négy hónap nagyon intenzív munkával telt; a rendőrség, az egészségügyi szolgálat, az önkormányzatok, a különböző hatóságok és a helyi képviselő-testületek közös munkájának eredménye lesz, hogy élhetővé válnak a térség települései. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.