Kultúra

Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából

Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából

2011. február 16., szerda
Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából

Műtárgyakat loptak a Magyar Nemzeti Galériából, a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben ismeretlen tettes ellen indított eljárást - közölte Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese szerdán.

Két kőfaragványról van szó, az intézményben belső vizsgálat indult - közölte a Budai Várban lévő gyűjtemény szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a kőfaragványok - amelyek becsült értéke darabonként megközelíti az 5 millió forintot - a galéria állandó kiállításáról tűntek el, eddig tisztázatlan körülmények között. A tolvajok egy, a jáki templomból származó vörös színű, homokkőből készült sárkányfigurás vállpárkánytöredéket és egy fehér márvány domborműves kőlemez bal szélső részletét vitték magukkal. A műtárgyak hiányát kedden délután észlelték. A helyszíni szemle már lezajlott; a tanúk kihallgatása viszont még folyamatban van. A műtárgyak mechanikai és technikai védelemmel is el voltak látva. Az MNG fegyveres őrsége a biztonsági előírások szerint haladéktalanul értesítette a rendőrséget, a főigazgató pedig azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. További információ a nyomozás és a vizsgálat lezárulta után várható - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.