Gazdaság

Meghiúsult a depóniagáz hasznosítására kiírt közbeszerzés

Meghiúsult a depóniagáz hasznosítására kiírt közbeszerzés

2011. február 13., vasárnap
Meghiúsult a depóniagáz hasznosítására kiírt közbeszerzés

Miután csak egy ajánlat érkezett, az is érvénytelen volt, meghiúsult a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. által a Sándorfalvi úti Regionális Hulladéklerakó Telepen keletkező depóniagáz kinyerésére és hasznosítására indított közbeszerzés - az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlatkérő a városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában áll. A közbeszerzést azért indította a cég, hogy a szemétlerakóban a szerves anyagokból keletkező biogázt kinyerje és hasznosítsa a nyertes ajánlattevő. A hasznosítás jogi formája szolgáltatási koncessziós szerződés lett volna. Korábban már épült a telepen egy biogázkinyerő, az ebből és az újonnan építendő berendezésből nyert gáz hasznosítására egy 1,15 megawattóra teljesítményű erőművet kellett volna építenie a nyertesnek. Ajánlatot csak a fővárosi székhelyű ENER-G Natural Power Kft. adott be, ezt érvénytelennek nyilvánította az ajánlatkérő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.