Gazdaság

Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház

Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház

2011. február 2., szerda
Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház

Még az idén elkészül az újszegedi inkubátorház, a mintegy 200 millió forintos, száz iroda kialakítását tervező beruházás befejezése októberre várható - közölte a beruházást végző Marengo Kft. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztéshez a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán 131 millió forintos uniós forrást nyertek, míg a Marengo 60 millió forinttal támogatja a beruházást. A pénzből egy saját tulajdonú négyszintes irodaépületet alakítanak át. Szeged újszegedi városrészében az egyetemi város fiatal vállalkozásai mellett határon túli cégek is otthonra lelhetnek a komplexumban. Az épületben az új alapítású, három évnél nem régebbi kis- és középvállalkozások számára kedvezményesen adnak bérbe irodát. A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen más, például üzleti, marketing és jogi tanácsadást is igénybe vehetnek. A projektgazda olyan működési modellben gondolkodik, amelyben a házon belüli cégek modulszerűen összekapcsolódva, egymás szolgáltatásait is igénybe veszik. A bérlők kiválasztásánál fontos szempont lesz a jelentkezők tevékenységének beilleszthetősége a tervezett házon belüli üzleti együttműködésbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.