Egyház

Márciusban megnyílik a Magyar Zarándokút

Márciusban megnyílik a Magyar Zarándokút

2011. február 6., vasárnap
Márciusban megnyílik a Magyar Zarándokút

Esztergomtól Máriagyűdig teljes hosszában végigjárható lesz március második felétől a Magyar Zarándokút. Kalocsán a héten tartotta első ülését a tavaly novemberben megalakult Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás.

Az útvonal többnyire földutakon, turistaösvényeken a természetben vezet, de a közbeeső településeket érinti. Több helyen alternatív nyomvonalakat alakítanak ki a fontos helyszínek felkeresésére. A tervek szerint 25-30 kilométerenként zarándokszállások lesznek majd. Átlagos tempóban haladva 18 nap alatt lehet végig menni az Esztergomtól Máriagyűdig tartó úton, amely hivatalosan 2011 tavaszán, március 20-a és 30-a között nyílik meg a zarándokok számára, és alapja lehet a majd a Czestochowa és Medugorje között tervezett nemzetközi zarándokútnak. (Forrás: Kossuth Rádió)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.