Gazdaság

Kulcs az egymillió munkahelyhez

Kulcs az egymillió munkahelyhez

2011. február 19., szombat
Kulcs az egymillió munkahelyhez

A rugalmas foglalkoztatási formák elterjesztésével javulhat a munkaerő-piaci aktivitás; erre szükség is van, mert a magyar foglalkoztatási ráta a második legalacsonyabb az Európai Unióban (EU) - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

A tárca a közleményben hangsúlyozza: az 55-56 százalékos foglalkoztatottsági szinttel Magyarország csak Máltát előzi meg; jelentősen elmarad Csehország és Szlovénia 65 százalék feletti szintjétől és az EU-átlagot jelentő 66 százaléktól is. A legnagyobb elmaradás a fiatalok, az alapfokú végzettségűek, valamint a gyermekvállalási korban lévő nők foglalkoztatásában van - emelte ki az NGM. A minisztérium értékelése szerint Magyarországon alapvetően a munkát már nem kereső, inaktív rétegek okozzák a foglalkoztatási gondok erősödését. Azoknak a munkanélkülieknek, akik már a munkaügyi ellátórendszerből is kiestek, alig 1-2 százaléka tud csak visszakapaszkodni a munkaerő-piacra. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.