Kosárlabda: 53 pontos Kosársuli-diadal

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nagy számok mérkőzésén szerezte meg tizenharmadik győzelmét az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli NBI/B csoportos csapata. A kék-sárgáknál Mócsai 38(!) pontot szerzett, mindemellett a statisztika szerint hibátlanul dobott mezőnyből, és összeszedett 60 IBM pontot is a sereghajtó Debrecen elleni találkozón a Hódtóiban.

A vendégek mindössze néhány percig tartották magukat, 8-8-ig úgy tűnt, hogy nem is öten, hanem hatan vannak a pályán, hiszen gyakran hárman vették körül a vásárhelyieket. Ezután azonban beindult az Utasi, Vas, Mócsai henger és nem volt megállás, a periódus végére 17 pontra duzzadt a különbség.
A második tíz percben ott minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Utasi ragyogó passzaival tűnt ki, a különbség pedig folyamatosan növekedett. Ennek köszönhetően a sokat cserélő Elek András már ekkor a pályára küldhette a fiatal Grezsa Bencét is. Bátran kimondhatjuk, hogy az összecsapásnak ezután már nem volt tétje. A Kosársuli rendkívül látványos produkcióval szórakoztatta a népes közönséget.
A félidő után két perccel már harminc pont volt a különbség, ami aztán hirtelen 41 lett. Ekkor Vas villogott. Egy emberről azonban csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ő Mócsai Milán, aki kis túlzással mindenben a legjobb volt: futott, lekapott 11 lepattanót, 10 labdát szerzett, 5 gólpasszt adott, és ha mindez nem elég 38 pontot is suhintott. Egy biztos a debreceniek nem fogják könnyen elfelejteni a játékát, amellyel aztán a negyedik negyedben a pokolba taszította őket. Végül az EnterNet Kosársuli 53 ponttal küldte haza riválisait.

Férfi kosárlabda NB I/B, Keleti csoport:

EnterNet Vásárhelyi KS – DEAC Debrecen 116-63 (33-16, 28-19, 28-13, 27-15)
Hódmezővásárhely, 450 néző. Vezette: Fodor, Bogárdi, Mester
Kosársuli: Dani 2, UTASI 20/12, MÓCSAI 38, VAS 23/9, BABUT 12. Csere: Szilágyi 2, Grezsa 8, Kukla 4, Böszörményi 5, Rácz 2
Vezetőedző: Elek András. Segédedző: Kis Sándor.

Elek András: „Remélem jól érezte magát a népes szurkolótáborunk. Nélkülük nem tudtunk volna egész mérkőzésen így hajtani. Csak a védekezésben találtam némi kivetnivalót. Köszönjük a bíztatást!”

Előző sztori

Futsal: szombaton UTC-Újpest, magyar-szerb Szegeden

Következő sztori

Kézilabda: egygólos SZKKSE-vereség a Gyöngyöstől