Közélet

Solymos ismét fenyeget, a Fidesz szerint Botka diktátor

Solymos ismét fenyeget, a Fidesz szerint Botka diktátor

2011. február 22., kedd
Solymos ismét fenyeget, a Fidesz szerint Botka diktátor

A szegedi Fidesz-KDNP frakció városi költségvetési módosító indítványai benyújtása kapcsán délután kiadott sajtóközleményre válaszul Solymos László alpolgármester hivatala az alábbi kommünikét adta ki. Erre a kormánypárti frakció rendkívüli sajtótájékoztatón reagál szerda reggel.

A Fidesz megint más tesz, mint amit ígért

A Fidesz sajtóközleményével ellentétben a benyújtott költségvetési módosító indítványok jelentősen rontják Szeged város költségvetési egyensúlyát. A Fidesz kormány ígéreteivel ellentétben reálértékben 6 százalékkal kevesebb pénzt biztosít az önkormányzatok- így Szeged város- működtetésére, mint 2010-ben. A fideszes képviselők által benyújtott módosító indítványok közel 700 millió forintnyi működési hiányt idéznének elő a város költségvetésében, amit a polgármester működési hiány nélkül nyújtott be. A pártpolitikai célú átcsoportosítások a különböző előirányzatok között pedig sok esetben törvénytelen működést idéznének elő és így Szeged város önkormányzata nem tudná teljesíteni a jogszabályokban előírt kötelezettségeit. Ötszáz millió forintos értelmezhetetlen stabilitási alapról beszélnek, miközben a fideszes módosító indítványok elfogadása esetén Szeged város közel ötszáz millió forintos elnyert uniós támogatást utalna vissza Brüsszelbe. A módosító javaslatok áttekintése után a polgármester megállapította, hogy azok elfogadása Szeged városának kárt okozna és az önkormányzatot törvénytelen működésre kötelezné, ami Szeged számára felvállalhatatlan. A pénteki közgyűlés előtt a polgármester szerda délutánra magához hívatta a Fidesz frakció vezetőit és az egyeztetés alapján fogja eldönteni, hogy fenntartja- e a költségvetési előterjesztést vagy pedig visszavonja és ezzel megnyitja az előrehozott választások lehetőségét.

Szeged, 2011. február 22.

Solymos László alpolgármester

Solymos László

sajtóközleményére a Fidesz este fél nyolckor reagált egy meghívóval, mely szerint holnap, szerda reggel 08.30-tól "Botka László diktátorként viselkedik – Szegednek kell a költségvetés" címmel rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak a Szegedi Fidesz-irodán (Victor H. u. 5.), melyről a SZEGEDma.hu is be fog számolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.