Ki lesz az RMDSZ új elnöke?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén választ új elnököt az RMDSZ a 18 év után leköszönő Markó Béla elnök helyére. A szövetség 15. Kongresszusát Nagyváradon rendezik, ahol több mint 500 küldöttnek kell döntenie arról, hogy Eckstein-Kovács Péterre, Kelemen Hunorra vagy Olosz Gergelyre bízza a folytatást. Utoljára 12 éve versengett több jelölt az RMDSZ elnöki tisztségéért – olvasható az erdely.ma hírportálon.

Hetek óta folyik az elnökjelöltek kampánya. Eckstein-Kovács Péter a Duna Tv kolozsvári, Olosz Gergely pedig a budapesti stúdióban fejtette ki az RMDSZ vezetésével kapcsolatos nézeteit. A harmadik elnökjelölt, Kelemen Hunor nem kívánt élni azzal a lehetőséggel, hogy a Duna Tv-n keresztül ossza meg az elnökválasztással kapcsolatos véleményét.
A vitaműsorban a két jelölt olyan témákat járt körbe, mint Markó Béla 18 éves mandátumának okai az RMDSZ-n belül, az RMDSZ viszonya a magyar kormánnyal és a román politikában betöltött szerepéről valamint sor került a műsorban az elnökjelöltek szövetségreformáló ötleteiről is.

(Forrás: erdely.ma)

Default thumbnail
Előző sztori

Budapesten és Gödöllőn is az új EU-s sportstratégia a téma

Default thumbnail
Következő sztori

Még mindig sok a rendezetlen egészségbiztosítás

Legutóbbi hasonló cikkek