Közélet

Ki lesz az RMDSZ új elnöke?

Ki lesz az RMDSZ új elnöke?

2011. február 21., hétfő
Ki lesz az RMDSZ új elnöke?

A hétvégén választ új elnököt az RMDSZ a 18 év után leköszönő Markó Béla elnök helyére. A szövetség 15. Kongresszusát Nagyváradon rendezik, ahol több mint 500 küldöttnek kell döntenie arról, hogy Eckstein-Kovács Péterre, Kelemen Hunorra vagy Olosz Gergelyre bízza a folytatást. Utoljára 12 éve versengett több jelölt az RMDSZ elnöki tisztségéért – olvasható az erdely.ma hírportálon.

Hetek óta folyik az elnökjelöltek kampánya.

Eckstein-Kovács Péter

a Duna Tv kolozsvári,

Olosz Gergely

pedig a budapesti stúdióban fejtette ki az RMDSZ vezetésével kapcsolatos nézeteit. A harmadik elnökjelölt,

Kelemen Hunor

nem kívánt élni azzal a lehetőséggel, hogy a Duna Tv-n keresztül ossza meg az elnökválasztással kapcsolatos véleményét. A vitaműsorban a két jelölt olyan témákat járt körbe, mint

Markó Béla

18 éves mandátumának okai az RMDSZ-n belül, az RMDSZ viszonya a magyar kormánnyal és a román politikában betöltött szerepéről valamint sor került a műsorban az elnökjelöltek szövetségreformáló ötleteiről is. (Forrás:

erdely.ma

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.