Kézilabda: Pick-győzelem Tatabányán (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsősorban az elképesztő kapusteljesítménynek köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Tatabánya otthonában az NB I 21. fordulójának előrehozott mérkőzésén.

Gyors rajtot vette a Szeged, Skaliczki László fiai elhúztak 3-0-ra, a hazaiak csak az 5. percben tudtak betalálni a bravúrosan védő Mikler Roland kapujába. A 9. percben időt is kértek Lele Ákosék, ám ez sem vette el Mikler lendületét, aki továbbra is fantasztikus formában hárított. Elől a szlovák különítmény is kitett magáért, Tomás Stranovsky, Maros Baláz és Fero Sulc egyre másra lőtték a gólokat, így a félidő felénél 7-3-ra vezetett a Pick. Lékai Máté és Törő Szabolcs révén a magyar góllövők is szerephez jutottak a félidő második részében, ennek folytán ötre nőtt a különbség, ám a szünetre sikerült két gólra felhozni a Tatabányát (10-12).
A folytatásban Stranovsky kezdett egy mesteri hármassal, de elszakadni csak Zubai Szabolcs és Katzirz Dávid góljaival sikerült 17-13-ra. Az öröm nem tartott sokáig, a 43. percben Kiss Ádám még csak ijesztgetett azzal, hogy 18-19-re hozta fel csapatát, majd négy perccel később ugyanő, valamint a szegedi nevelésű Lele Ákos góljai már annulálták a Pick előnyét (20-20). Stranovsky a meccs, Mikler után második számú hősévé lépett elő, amikor ismét kétszer villant, s e szűk két gólos hátrányból már nem tudtak felkapaszkodni a dunántúliak, Mikler ugyanis sikerrel állta útját lövéseiknek. Zubai, Herbert Gábor és Sulc góljára még Harsányi válaszolt (22-25), de ezután már nem jutottak szóhoz a hazaiak, előbb Törő, majd Lékai, végül – mintegy saját mai teljesítményét megkoronázandó – Stranovsky vette be Szente kapuját, így kialakítva a 22-28-as végeredményt, s a magabiztos Pick-győzelmet.

Férfi kézilabda NB I, 21. forduló:

Tatabánya – Pick Szeged 22-28 (10-12)
Tatabánya: Szente – HARSÁNYI 4, Halász 2, Dénes 1, Szabó, PORDÁN 4, KEKEZOVICS 4. Csere: Lele 1, Nagy 2, Sutka 1, Kocsis, Kiss 3, Urbán. Vezetőedző: Debre Viktor.
Pick Szeged: MIKLER – STRANOVSKY 8, BALÁZ 4, Vadkerti, Zubai 2, KATZIRZ 4, Törő 4. Csere: Herbert 1, Sulc 2, Lékai 3, Bajorhegyi. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 12 perc, ill. 4 perc.
Hétméteresből: 2/1, ill. 1/1.

Előző sztori

Még fizetnénk is, hogy csökkenjen az államadósság

Következő sztori

Vízilabda: a második negyedben veszített az Universitas (FRISSÍTVE) + FOTÓK