Egyetem

Idén is számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok

Idén is számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok

2011. február 23., szerda
Idén is számítógépet kapnak a jól tanuló, rászoruló fiatalok

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány közös adományozói programja révén 2011-ben is száz rászoruló családban élő, 12-16 éves életkorú fiatal kap komplett (használt, de még használható) számítógépet.

A támogatói programra jelentkezhet minden olyan 12-16 év közötti fiatal, akinek 3 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4,5-et eléri, otthonában nincs számítógép, és az egy főre jutó jövedelmük a létminimum alatt van.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

- szülői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, nagycsaládban élésről, és arról, hogy a családban nincsen számítógép), - meg kell adni a pontos adatokat (gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét), - osztályfőnök tanár ajánlása szükséges, amellyel mellékelni kell az iskola által hivatalosan lepecsételt másolatot a bizonyítványról.

A félévi, és az év végi bizonyítvánnyal is lehet pályázni

A 2011-es "Számítógép Álom" programban idén a fél évi, és az év végi bizonyítvánnyal is lehet pályázni. Egy pályázathoz elég csak az egyik bizonyítvány másolatát elküldeni. Egy évben, egy diák csak egy alkalommal vehet részt az adományozó programban. Ha a család számára nehéznek tűnik a programra való jelentkezés, úgy a programban való részvételhez a szülő kérje az osztályfőnök segítségét. A támogatásban részesített fiatal gondviselőjének vállalnia kell, hogy a komplett számítógépet az alapítvány székhelyén kipróbált állapotban veszik át. Az adományozott gépeket a támogatottak harmadik fél számára tovább nem adhatják. Visszaélés észlelése esetén az alapítvány a támogatottal szemben eljárást kezdeményez.

A támogatói programra a jelentkezési határidő:

2011. július 13., szerda (a jelentkezési lap postára adásának utolsó dátuma)

A pályázatot a következő címre kell elküldeni:

"Számítógép Álom 2011" MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 6701 Szeged, PF: 929.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.