Hátország: bravúros Szedeák-siker Körmenden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerű idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését az NB I/A csoportos bajnokságban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák U20-as alakulata.

A felnőttek csak megszorítani tudták a vasiakat, ami azért önmagában is dicséretet érdemel, a fiatal szedeákosok viszont hazai környezetben felül is múlták a körmendieket. Kicsit lassan lendültek játékba a vendégek a mérkőzés elején. Talán még az ebéd „dolgozott” bennük, és ezért volt egy kicsit lassabb a fej és a láb. Rengeteg pontot kaptak az első negyedben. A védekezést sikerült összekapni a folytatásra, de az egész első félidőre igaz volt, hogy rengeteg könnyű dobást hagytak ki a Tisza-partiak. Sajnos nehezen tudtak alkalmazkodni a játékvezetéshez is. Mindkét oldalon a legkisebb érintkezést is befújták, így nem alakulhatott ki folyamatos játék. Csak a „hazai pálya” szemléltetésére: a körmendiek 31, a szegediek 12 büntetőt dobhattak a mérkőzés során. Ettől függetlenül az elrontott első negyedet követően fordítani tudott a Szedeák, mely „szerencsére” ezt a játékvezetői stílust már megszokta itthon is. Nyilas István tanítványai a 15. perctől kezdve végig vezetve fontos idegenbeli győzelmet arattak, s jelenleg 9 győzelemmel és 11 vereséggel tanyáznak a középmezőnyben.

NB I/A U20-as bajnokság 20. forduló:

MJUS-Fortress Körmend – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 83-88 (24-23, 16-24, 26-21, 17-20)
Körmend, vezette: Szájer, Szlávik.
Legjobb dobók: Molnár B. 22/3, Mészáros 19, Szabad 14/3, Wirth 10/6.

Default thumbnail
Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV hétfői műsora

Default thumbnail
Következő sztori

Fábri-Ivánovics Tünde a Telin TV-ben + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek