Bulvár

Határsértőket buktatott le a hőkamera

Határsértőket buktatott le a hőkamera

2011. február 15., kedd
Határsértőket buktatott le a hőkamera

Összesen 9 határsértőt fogtak el a szegedi határrendészek az elmúlt két napon. Bár az illegális határátlépők megpróbálták az éjszaka sötétjét kihasználni, ám a hőkamera „szemei” elől nem tudtak elrejtőzni.

Vasárnap hajnalban e műszer segítségével 4 koszovói férfit vontak ellenőrzés alá Röszke külterületén. Kiderült, érvényes magyarországi tartózkodásra jogosító irattal nem rendelkeztek, egyikük ráadásul beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt lépte át illegálisan az országhatárt, így vele szemben büntetőeljárás indult. Hétfőn ugyancsak hajnalban két szerb állampolgárságú férfire bukkantak a hőkamerának köszönhetően a határrendészek a Tisza töltésen Gyálarét vonalában. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat ők sem tudták igazolni, a zöldhatáron át léptek hazánk területére illegálisan. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Nem sokkal később, a határátkelőhely közelében figyeltek fel három férfire a berendezés segítségével a határrendészek. Ketten közülük koszovói, egy pedig szerbiai állampolgár. Ők is a zöldhatáron keresztül jutottak át az éj leple alatt az országhatáron. Egyikük ráadásul már nem először próbálkozott illegális határátlépéssel, így vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntető-, a másik két személy ügyében idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.