Hajós András a West Balkánról

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy szakadék választja el szülőt és gyerekét – állítja Hajós András a West Balkánban történt tragédia kapcsán. Ha képtelenek vagyunk megérteni, miért és mire pörögnek az éjszakában a fiatalok, segíteni sem fogunk tudni – írja a nol.hu.

A ismert zenész és humorista a Népszabadságnak elmondta, maga sem tudja, mivel lehetne gátját szabni a West Balkánéhoz hasonló tragédiáknak. “Szoktam éjjel negyed kettőkor biciklizni, és be is megyek egy-egy helyre. Ez a partizás a drogról szól, semmi másról, és baromira nem látják a felnőttek, hogy indul egy este. Fogalmuk sincs, hogy egy sörözőben éjfélkor mit osztanak szét a fiatalok egymásnak, azzal, hogy ‘itt egy kis katiska-mariska, spurizzunk, és hányra hova megyünk’. Tudatmódosító szerek vannak az estében mozgó gyerekek kilencvenöt százalékának a testében, ezt állítom. Mi, felnőttek nem tudjuk, mi történik velük akkor és másnap, nem értjük a partidrogok hatásmechanizmusát. Hogy adunk tanácsot, hogy vigyázunk rájuk, hogy alkotunk szabályokat? De nemcsak a szülők, hanem akik a partikon kitalálják a ki- és a bejövetelt. Már beálltak LSD-től? És mit csinálnak, ha valaki azt állítja, hogy vörös manók űzik?” – emelte ki a drog problémáját Hajós. Hozzátette: ez nem értékítélet, hanem egy szakmai különbségtétel. “A drog más, mint az alkohol. Másik szer, más a hatása, nem jobb, nem rosszabb” – így a médiaszemélyiség.

(Forrás: nol.hu)

Előző sztori

Vízilabda: büntetőket hagyott ki, de nyert az Universitas (FRISSÍTVE) + HANG, FOTÓK

Következő sztori

Szegedi gyárak: Kis- és nagyipar + VIDEÓ, FOTÓK