Bulvár

Garanciális javítás a Kölcsey utcában

Garanciális javítás a Kölcsey utcában

2011. február 6., vasárnap
Garanciális javítás a Kölcsey utcában

Február 7-én és 8-án, hétfőn és kedden garanciális javításra kerül sor a Kölcsey utcában. A burkolat törött elemeit távolítja el a kivitelező, és ideiglenesen klinker téglákkal pótolja ki a balesetveszély elhárítása érdekében. A végleges helyreállítás a tartósan fagymentes időszakban történik majd.

Az elmúlt időszakban megsérült burkolóelemek garanciális javítását végzi el február 7-én és 8-án a kivitelező ATV Szeged Konzorcium a Kölcsey utcában. A mészkő- és gránit sávok törött elemeit ideiglenesen klinker téglákkal pótolják a balesetveszély elhárítása érdekében. Kiemelik az Erste Bank felöli kilazult bronz tondót is, majd

Bánvölgyi László

szobrász műtermébe szállítják. A tondó a tervek szerint kedden, az új alapozás elkészülte után vissza is kerül eredeti helyére, ahol a beton megszilárdulásáig kordonnal lesz körbevéve. A munkavégzés várhatóan két napot vesz igénybe. A végleges garanciális javítás a tartósan fagymentes időszakban történik majd.

A Kölcsey utca és a Reök palota előtti tér rekonstrukciója az európai uniós támogatással megvalósuló, 3,3 milliárd forint értékű Szeged városközpontjának funkcióbővítő fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkákat az önkormányzat pályázatán az ATV Szeged Konzorcium nyerte el nettó 233 millió forintos ajánlatával három induló közül. A cégtársulást a budapesti Arcadom Építőipari Zrt. vezeti, további tagjai a Tóth T. D. Kft. és a VIV Zrt. A rekonstrukció keretében a Kölcsey utcában díszburkolattal ellátott fasorral szegélyezett sétálóutca került kialakításra. A Reök-palota előtti terület pedig városi rendezvénytérré alakult. A huszár emlékmű, szecessziós vaskerítés megőrzése mellett a tér új burkolatot kapott, zöldfelületek, padok és ivókút létesültek. Megújult a közmű hálózat és a közvilágítási hálózat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.