Közélet

Forgalomkorlátozás a 4-es villamosvonalon

Forgalomkorlátozás a 4-es villamosvonalon

2011. február 21., hétfő
Forgalomkorlátozás a 4-es villamosvonalon

Február 23-ától várhatóan egy hétre félpályás útzár lesz érvényben a 4-es villamosvonal rekonstrukciója miatt a Murányi utca József Attila sugárútra kivezető szakaszán. A tervek szerint március elején egy napra a kereszteződést teljesen lezárja a kivitelező.

Újabb szakaszához érkezett a szegedi 4-es villamosvonal február 15-én kezdődött rekonstrukciója. A régi sínek és a vágányok alapjának bontása miatt a kivitelező korlátozza a forgalmat a Murányi utca József Attila sugárútra kivezető szakaszán (lásd a térképet). Félpályás útzár lép életbe a szerdától előreláthatólag egy hétig. Március elején pedig a kereszteződést egy napra teljesen lezárják (munkafolyamatoktól függ, hogy pontosan melyik napon). A félpályás útzár ideje alatt az átjáróban a József Attila sugárútról behajtóknak lesz elsőbbsége, ezért az ellenkező irányból kihajtóknak folyamatos torlódásokra kell számítaniuk. Ezek elkerülése érdekében a Murányi utca kivezető szakasza helyett javasolt útvonal a Makkosházi körút a Trencsényi vagy az Agyagos utcán keresztül. Ez utóbbi két utcát a Tölgyes utcán áthaladva a Szakolcai, Zsolnai vagy a Lomnici utcákon keresztül lehet megközelíteni. A Murányi utcai átkelő megnyitására várhatóan március 8-tól kerül sor. Ekkortól a forgalom újra mindkét irányban használhatja az átjárót, de az ideiglenesen helyreállított burkolaton csak lassan lehet majd haladni. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.