Fényfestés-próbálkozás a téltemetésen + PANORÁMA

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár téltemetésre készülhettünk erre a hétvégére, mégis szokatlan nagyságú hóesés köszöntötte a Klauzál téri kirakodóvásárt. Szombat estére hellyel közzel sikerült a havat a szervezőknek rendezettebb formába tolni, így az egybegyűltek nagy várakozással tekintettek a korábban beharangozott fényfestés elé.

A technika és a projektorok felszerelése, valamint a fellépő Sardinelli és a Hypernomad együttes hangpróbája miatt közel fél órát csúszott a különlegesnek ígérkező performansz, ahol a fényfestők megpróbálták a tér eklektikus házainak homlokzatra új hangulatot varázsolni. Sajnos a vetítők teljesítménye jócskán alulmúlta a várakozásokat, így élvezhető látványt talán csak a DÉMÁSZ épületének sötétebb részein lehetett látni. Egy idő után a téren felállított sátrakban is lekapcsolták a lámpákat, de ez sem változtatott sokat az összképen.
Az érdekes színfoltnak ígérkező fényfestésre sokan érkeztek a térre, aminek leginkább az árusok örülhettek, bár a hónap végi pénztárcaszűke többeknek csak forralt bort, sósperecet, esetleg rétest vagy épp kürtős kalácsot engedélyezett.


Téltemetés – fényfestés, Szeged

Előző sztori

Gyakorlópályát építtet a fiataloknak a gördeszkás magyar pap

Következő sztori

Orbán: a nyugdíjrendszer működtetése állami feladat