/

Elkészült a szentesi kórház sürgősségi osztálya

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Új épületszárnnyal bővült a szentesi Dr. Bugyi István Kórház, a sürgősségi osztály számára alakítottak ki új műtőket, kórtermeket. A 10 ágyas, európai normáknak megfelelő sürgősségi betegellátó osztály annak az 530 millió forintos beruházásnak az első része, amelynek befejezése ez év augusztus végére várható.

Baráth Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, a projekt a Csongrád Megyei Önkormányzat mint fenntartó önrész-hozzájárulásával indulhatott el, a pályázatot is közösen nyújtották be. A felújításra azért volt szükség, mert építésekor a kórháznak jóval kevesebb ember ellátásáról kellett gondoskodnia, az egészségügyi rendszer átalakításával azonban a hozzátartozó páciensek száma majdnem megduplázódott.
Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke olyan minőségi javulást vár az új beruházástól, amelynek révén a betegek saját tapasztalatuk alapján is érezhetik, hogy jobb, korszerűbb, gyorsabb ellátásban részesülnek – megfelelő szakmai színvonalon. A megyei önkormányzat mindig is kiemelten kezelte az egészségügyet, hiszen ez az emberek biztonságérzetének egyik legfontosabb eleme. Az egész térségre kiható, új beruházás, az új épület és az egykapus rendszer nagymértékben segíti a betegeket abban, hogy a leggyorsabban megkapják a legkorszerűbb orvosi ellátást. Az elnökasszony az egészségügy nehéz helyzetét ecsetelte. Szólt az előző kormány felelőtlen egészségpolitikájáról, amelynek következtében jelentősen leromlott a kórházak állapota. A szentesi kórház és fenntartója ellenállt e káros tendenciának, sőt, megteremtve a jövő alapjait, fejlesztésekkel sikerült még hatékonyabban működtetnie az egészségügyi ellátórendszert. Az új kormány 27 milliárd forint gyorssegélyt adott az egészségügynek, ami az utóbbi évek fejleményének tükrében páratlan segítségnek számít. Magyar Anna kiemelte a beruházás szakmai színvonalát, ami a KÉSZ Kft. munkáját dicséri, és az egészségügyi berendezések beszállítóinak minőségi hozzájárulását. Mindez a kórház vezetésével és dolgozóival közösen segítette elő a 60 millió forintos önrészt tartalmazó fejlesztés színvonalának biztosítását.
Halász Oszkár főorvos vezetésével a vendégek és a sajtó képviselői bejárták az új sürgősségi osztály helyiségeit, és maguk is megbizonyosodhattak arról, hogy az épületszárny kész arra, hogy 2-3 nap múlva fogadja a betegeket.

no images were found

Előző sztori

Eltűnt egy 63 éves makói férfi

Következő sztori

Mi van a szegedi képviselők „zsebében”?