Az iskoláskorúakra a legveszélyesebb az influenza

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újult erővel támad az influenza, Borsodban a héten háromszorosára emelkedett a megbetegedések száma. Nyugat-Magyarországon több kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el. A betegek negyven százaléka 14 éven aluli – írja a Magyar Nemzet Online.

Az elmúlt héten a felmérések alapján körülbelül 1300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ez háromszorosa az átlagos lebetegedéseknek.
Papp Erzsébet epidemiológiai osztályvezető főorvos közlése szerint a megyében a legtöbb megbetegedést a szerencsi, a bodrogközi, a sárospataki, a sátoraljaújhelyi és a tokaji kistérségi népegészségügyi intézet területén jelentették, ezt követi a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a mezőkövesdi terület. A betegek 35 százaléka 14 év alatti, túlnyomó részük – 74 százalékuk – iskoláskorú. A statisztikák szerint a 10-14 éves korosztály a leginkább veszélyeztetett (40 százalék), őket követik a 6-9 éves gyerekek (34 százalékkal). A 15 év felettiek közül a legérintettebb a 35-59 évesek korosztálya (39,4 százalék), őket követi a 15-24 évesek korcsoportja, míg a legkevésbé érintettek a 60 év felettiek. A 4. heti kórházi jelentések alapján tizenegy embert ápolnak kórházban influenzaszerű tünetekkel. Közülük senki nem szorult intenzív ellátásra, gépi lélegeztetésre.

Visszatért a H1N1 is

Mosonmagyaróváron délután 4 és 6 között lehet csak meglátogatni a betegeket. A napokban öt új beteg került a kórházba influenzás tünetekkel, közülük kettőnél az új típusú influenzát, a H1N1-vírust azonosították. A megyében közben folyamatosan nő a megbetegedések száma: legutóbb százezer lakos közül 767-en betegedtek meg, míg két héttel korábban ez a szám 388 volt. A legtöbben a Sopron-fertődi kistérségben betegedtek meg, ott százezer lakosból több mint ezer küszködik influenzaszerű tünetekkel. Főképp a kisiskolások vannak itt is veszélyben, a Sopron-fertődi kistérség négy óvodájában és iskolájában a gyerekek több mint 30 százaléka hiányzik.

(Forrás: Magyar Nemzet Online)

Default thumbnail
Előző sztori

Betörőpárost fogtak el Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

A tökéletes esküvő kellékei

Legutóbbi hasonló cikkek