Bulvár

40 000 hamis ruhanemű Nagylaknál

40 000 hamis ruhanemű Nagylaknál

2011. február 27., vasárnap
40 000 hamis ruhanemű Nagylaknál

Több mint negyvenezer darab, világmárkák jelzésével ellátott, de hamisított ruhaneműt és cipőt találtak a pénzügyőrök egy török kamionban Nagylaknál - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.

A járőrök egy közúti ellenőrzés során állították meg az okmányok szerint Törökországból Németországba textilárut szállító teherautót - mondta

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-Alföldi Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse. A pénzügyőrök szúrópróbaszerűen felbontottak néhány kartondobozt, amelyeken többféle világmárka jelzésével ellátott felső- és alsóruházati terméket és lábbelit találtak. A rakomány tételes átvizsgálása során 44 615 darab boxeralsó, póló, farmernadrág és cipő került elő - közölte az őrnagy. Az előzetes szakértői vélemény szerint a ruházati termékek mindegyike gyenge minőségű hamisítvány, ezért az 50 millió forint piaci értékű szállítmányt a pénzügyi nyomozók lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.