2010-ben 1,9%-kal nőttek a reálkeresetek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly – döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően – 1,9 százalékkal nőttek a reálkeresetek a nettó átlagkeresetek 6,9 százalékos emelkedése és a 4,9 százalékos infláció eredőjeként – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentéséből.

A decemberi reálkeresetek viszont 3,8 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól, miután a 4,7 százalékos inflációval szemben a nettó bérek csak 0,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél a bruttó keresetek decemberben 4,6 százalékkal elmaradtak az egy évvel korábbitól, de az egész év átlagában 1,4 százalékkal emelkedtek.
A bruttó keresetek a versenyszférában 3,3 százalékkal nőttek, a költségvetési intézményeknél – az alacsony keresetű közfoglalkoztatottak számának emelkedése miatt – 2,7 százalékkal csökkentek 2010-ben.

Előző sztori

36 afgán rejtőzött egy kamionban Nagylaknál

Következő sztori

Futsal: magyar-szerb válogatott mérkőzések