Bulvár

Visszatértek az iráni határsértők

Visszatértek az iráni határsértők

2011. január 7., péntek
Visszatértek az iráni határsértők

Őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt a két iráni férfit, akit tegnap reggel fogtak el a szegedi határrendészek a mórahalmi autóbusz-pályaudvaron.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei állampolgári jelzés alapján vonták igazoltatás alá a 24 és a 25 éves fiatalembereket. Személyazonosságukat egyikőjük sem tudta igazolni, azonban a rendőrök csakhamar kiderítették, hogy ugyanarról a két személyről van szó, akiket tavaly december 29-én már elfogtak és vissza is toloncoltak Szerbiába három év beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett. Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt rendelt el büntetőeljárást. Ennek során a nyomozás megállapította, hogy a két férfi korábban afgán állampolgárnak adta ki magát, azonban valójában mindketten irániak. Kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését elismerték, de azt mondták, hogy nem akartak visszamenni Iránba, ezért vallották magukat afgánnak. Egyikőjük azt is mondta, hogy azért próbáltak meg Magyarországra szökni ismét, mert Szerbiában nem maradhattak, hazánkat pedig szebbnek tartják, mint a többi országot. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.