/

Visszatérő vendégek Ásotthalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenkét afgán állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei lakossági jelzés alapján tegnap késő Ásotthalom külterületén. Közülük hét emberrel négy napja már a Bács-Kiskun megyei határrendészek is intézkedtek, beutazási és tartózkodási tilalom elrendelése mellett kitoloncolták őket az országból – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Ásotthalomnál lépte át a zöld határt az a 12 afgán állampolgár az éj leple alatt, akik a hazájukat elhagyva Magyarországon szerettek volna új életet kezdeni. Érkezésükről azonban egy állampolgár értesítette a Szegedi Határrendészeti Kirendeltséget. A helyszínre irányított rendőrök elfogták a határsértőket, majd előállították őket. Ellenőrzésük során kiderült, hogy közülük heten – köztük két gyermek – már négy napja Bács-Kiskun megyében is próbálkozott, azonban a határrendészek ott is elfogták és kitoloncolták őket az országból.
Ügyükben büntetőeljárás indult, míg az első próbálkozókkal szemben a idegenrendészeti eljárásban járnak el a szegedi határrendészek – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

A kevés internet is depressziót válthat ki a tinédzsereknél

Következő sztori

Még egy jóideig elég lesz a földgáz