Vasárnap ingyen látogatható a Lucien Hervé-kiállítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már csak három napig láthatóak a világhírű, hódmezővásárhelyi születésű fotográfus, Lucien Hervé munkái a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum tárlatán. Január 23-án, vasárnap 10 órától gyerekprogramokkal és rendhagyó tárlatvezetéssel várják a közgyűjtemény munkatársai az érdeklődőket; a kiállítás zárónapján a tárlat megtekintése ingyenes!

A 20. századi építészeti fotográfia legnagyobb alakja előtt tisztelgő, Elkán László hazatér – Lucien Hervé 100 időszaki kiállítás búcsúnapján a fiatalabb korosztályokat is érdekes programokkal várják az Emlékpontba. A családi délelőttön a gyerekeknek lehetőségük nyílik modern város- és épülettervezésre, Hervé fényképészeti ars poeticája nyomán az Emlékpont részletinek felfedezésére, az hervéi látásmód elsajátítására.

A fotográfia kulisszatitkai iránt érdeklődők vasárnap 10.30-tól Dömötör Mihály fotóművész tárlatvezetésén ismerhetik meg az hervéi fotográfiai különlegességeit és fotótörténeti vonatkozásait. A vezetésen szó lesz arról is, hogyan hatott „nagy előd” művészete Dömötör Mihályra, miként inspirálta őt a budapesti és a hódmezővásárhelyi Hervé-kiállítás egy különleges fotósorozat megalkotására.

Az Emlékpont vasárnapig nyitva tartó tárlatán 28 eredeti Hervé-fotográfiát, egy a művész fia, Rodolf Hervé által készített portrét és egy a szülővárosának adományozott Hervé-kollázst tekinthetnek meg – a zárónapon ingyenesen – az érdeklődők.

Default thumbnail
Előző sztori

Szegedi Szabadtéri Játékok, Szeged, Dóm tér

Default thumbnail
Következő sztori

Vélemény: Tömegnyomor, avagy egy tragédia margójára

Legutóbbi hasonló cikkek