/

Újabb embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eperjesen megroggyant egy lakóépület a belvíz miatt, ezért ki kellett telepíteni egy lakost otthonából – tájékoztatta Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Ez elmúlt hetekben a megyében a belvíz miatt tizennégy településen összesen huszonegy lakóingatlan dőlt össze vagy rongálódott meg annyira, hogy ott-tartózkodásra alkalmatlanná vált – mondta az őrnagy, hozzátéve, összesen negyvenketten kényszerültek elhagyni otthonukat.
Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) területén némileg csökkent a belvízzel elöntött terület, a becslések szerint 848 négyzetkilométer van víz alatt – közölte Priváczkyné Hajdu Zsuzsanna szóvivő.
Az igazgatóság huszonnyolc szivattyútelepén, a közbenső átemelőkön és a mobil szivattyúkkal naponta mintegy 4,6 millió köbméter vizet emelnek át a főgyűjtőkbe. A belvíz gyorsabb levezetéséért továbbra is kotorják a csatornákat és vágják a nádat. A védekezésben 238-an vesznek részt.
Az igazgatóság területén működő vízgazdálkodási társulatok másodfokú készültség mellett védekeznek. Tizennyolc településen első-, huszonkilenc településen másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, négy helyütt – Királyhegyesen, Csanyteleken, Csongrádon és Pálmonostorán – pedig a legmagasabb fokozat mellett folyik a védekezés.
A közelmúltban 2000 januárjában volt a legnagyobb, 1080,5 négyzetkilométer az elöntött terület az Atikövizig területén.

Előző sztori

Vízilabda: álomkezdés után rémálomszerű összeomlás (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: 16 pontos Szedeák-előny a visszavágóra (FRISSÍTVE) + HANG, FOTÓK