Közélet

Újabb embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

Újabb embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

2011. január 19., szerda
Újabb embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt

Eperjesen megroggyant egy lakóépület a belvíz miatt, ezért ki kellett telepíteni egy lakost otthonából - tájékoztatta Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

Ez elmúlt hetekben a megyében a belvíz miatt tizennégy településen összesen huszonegy lakóingatlan dőlt össze vagy rongálódott meg annyira, hogy ott-tartózkodásra alkalmatlanná vált - mondta az őrnagy, hozzátéve, összesen negyvenketten kényszerültek elhagyni otthonukat. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) területén némileg csökkent a belvízzel elöntött terület, a becslések szerint 848 négyzetkilométer van víz alatt - közölte

Priváczkyné Hajdu Zsuzsanna

szóvivő. Az igazgatóság huszonnyolc szivattyútelepén, a közbenső átemelőkön és a mobil szivattyúkkal naponta mintegy 4,6 millió köbméter vizet emelnek át a főgyűjtőkbe. A belvíz gyorsabb levezetéséért továbbra is kotorják a csatornákat és vágják a nádat. A védekezésben 238-an vesznek részt. Az igazgatóság területén működő vízgazdálkodási társulatok másodfokú készültség mellett védekeznek. Tizennyolc településen első-, huszonkilenc településen másodfokú helyi vízkár-elhárítási készültség van érvényben, négy helyütt - Királyhegyesen, Csanyteleken, Csongrádon és Pálmonostorán - pedig a legmagasabb fokozat mellett folyik a védekezés. A közelmúltban 2000 januárjában volt a legnagyobb, 1080,5 négyzetkilométer az elöntött terület az Atikövizig területén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.