Közélet

Szijjártó: a családok többségének nem emelkedik a gáz ára

Szijjártó: a családok többségének nem emelkedik a gáz ára

2011. január 10., hétfő
Szijjártó: a családok többségének nem emelkedik a gáz ára

A megújulás gazdaságpolitikája nem tartalmaz megszorításokat - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében, amelyben Szanyi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselőnek az energia-áremeléssel kapcsolatos megállapításaira reagált.

Szanyi sajtótájékoztatóján felrótta a kormánynak a lakosságot hátrányosan érintő intézkedéseket, kiemelve, hogy a gázárak is 10-15 százalékkal emelkedtek. Egyben "hajlításnak" minősítette az általa kormányzati retorikának nevezett megállapítást, hogy a fogyasztók 50-60 százalékánál nincs, vagy nem számottevő az áremelkedés. A miniszterelnök szóvivője a szocialista politikus kijelentései kapcsán úgy fogalmazott: hiába az MSZP beteges ragaszkodása a megszorításokhoz és a gázáremeléshez, (...) a gáz ára sem emelkedik a magyar családok döntő többségének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.