Szegeden január 4-én van vízkereszt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi városképvédők nyílt levélben keresték fel szerkesztőségünket, mert szerintük a múlt év végén kipostázott városi naptárban vallási érzékenységet sértő tévedés történt. A polgármesteri kabinet kiadásában elkészült, s a közel hetvenezer háztartásba eljuttatott naptárban vízkereszt napja január 6-a helyett, január 4-eként szerepel.

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület ezúton tájékoztatja Szeged Megyei Jogú Város polgármesterét, hogy a keresztény egyház évezredes hagyománya szerint vízkereszt napját a szegedi hívek is január 6-án tartják.

A polgármester irányítása alá tartozó kabinet kiadásában több tízezres példányszámban megjelent „Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának naptára” sajnálatos módon január 4-én jelöli ezt az ünnepet.
Kérjük a polgármester urat, utasítsa alárendeltjeit, hogy a fent nevezett kiadványt saját költségükön hívják vissza és semmisítsék meg, vagy nyilatkozatban ismerjék el, hogy vallási érzékenységet sértő hibát követtek el.
Ellenkező esetben egyesületünk fenntartja, hogy Botka László polgármester felszentelt emlékhelyeink lerombolása után szakrális ünnepnapjaink eltörlésére törekszik.

v. Szilágyi Árpád
a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke,
a Magyar Kultúra Lovagja

Előző sztori

Bővítették a sándorfalvi bölcsődét

Következő sztori

Megkezdődött a Honvéd téri parkolóház műszaki átadása + FOTÓK