Közélet

Rengeteg kihívással kell a magyar elnökségnek szembenéznie

Rengeteg kihívással kell a magyar elnökségnek szembenéznie

2011. január 19., szerda
Rengeteg kihívással kell a magyar elnökségnek szembenéznie

"Ritkán találja magát szemben egy soros elnökség ennyi kihívással, amelyek között megtaláljuk az euróval, a gazdasági növekedéssel, a foglalkoztatottsággal, az energiafüggetlenséggel kapcsolatos feladatokat, valamint, az árak riasztó mértékű emelkedésének következtében az élelmiszer-ellátás biztonságának kérdését" - hívta fel a figyelmet Joseph Daul a magyar elnökség prioritásainak bemutatásával kapcsolatban megrendezett, Orbán Viktor és José Manuel Barroso részvételével folytatott vita során.

Hozzátette: "Nincs kétségem afelől, hogy a magyar elnökség képes lesz kezelni ezeket a kihívásokat." A legnagyobb befolyással rendelkező európai parlamenti frakció elnöke emlékeztetett: a magyar miniszterelnök pártja, a Fidesz megalakulása óta a szabadság tiszteletére épül.

Joseph Daul

üdvözölte, hogy az elmúlt évek rossz kormányzását követően, az új magyar kormány elkötelezett a változtatások iránt. "Jelenleg ezen reformok egyike a média területét érinti, amellyel kapcsolatban az Európai Bizottság jogi kiértékelést végez. Bízom abban, hogy az Európai Bizottságban betölti a 'Szerződések Őrének' szerepét, és bízom a magyar miniszterelnökben is, aki ígéretet tett a törvény módosítására abban az esetben, ha a bizottság a jogszabály egyes rendelkezéseit a közösségi joggal ellentétesnek találja. Elutasítok minden más előzetes vádaskodást" - jelentette ki Daul. A néppárti képviselőcsoport elnöke beszédében szintén kérte a magyar soros elnökséget, hogy biztosítson minden szükséges segítséget Tunéziának, amely egy feszült, de rendkívül lényeges időszakon megy keresztül, és amelyet támogatni kell a változások irányába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.