Közélet

Nyolcvanévesen visszakapni a magyar állampolgárságot

Nyolcvanévesen visszakapni a magyar állampolgárságot

2011. január 25., kedd
Nyolcvanévesen visszakapni a magyar állampolgárságot

Mostanság sokat hallani arról, hogy azok az idős emberek, akik éltek 1940 és 1944 között Erdélyben, nagyon fontosnak tartják, hogy visszaigényeljék magyar állampolgárságukat. A hajlott hátú nénik, a megrokkant bácsik azt vallják, hogy számukra ez az anyaországhoz való kötődés jelképe.

Az Erdély.ma irodalmi pályázatot hirdet, amelyre olyan írással lehet jelentkezni, amelyben a szerző azt kell leírja – egyes szám első személyben –, amire szerinte egy ilyen idős néni vagy bácsi visszagondol, amikor a magyar állampolgárság témája kerül napirendre. Az írás legkevesebb 4000 karaktert kell tartalmazzon (egy átlagos A4-es oldal). A pályázaton két, nagyjából egyenértékű díjat lehet nyerni: egy 200 lej értékű könyvcsomagot, amit a nyertes az egyik nagy magyarországi könyvesbolt kínálatából válogathat össze, illetve egy két személyre szóló sátorhelyet az idei Tusványos-táborban. Beküldési határidő: 2011. március 15. (Forrás:

erdely.ma

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.