Megfosztanák mandátumától Bokros Lajost?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bokros Lajos, az Európai Parlament (EP) Európai Konzervatívok és Reformerek nevű frakciójának MDF-es tagja az EP baloldali és liberális tagjainak vehemenciájával támadta tegnap felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnököt – olvasható a Magyar Hírlap honlapján.

A volt szocialista pénzügyminiszter a konzervatívok nevében azt kérdezte, hogy a magyar kormány európai-e. A médiatörvényen túl kritizálta a költségvetési tanács szétverését, az Alkotmánybíróság gyengítését s a lapunk által is feltárt filozófusbotrány kezelését is.

Bokros Lajos a tavalyi EP-választások óta egyetlen felszólalását sem egyeztette velünk, így ezt sem” – mondta el megkeresésünkre Makay Zsolt, az MDF – februártól a párt új neve: JESZ – elnöke. Leszögezte, nem értenek egyet a Bokros által elmondottakkal. Felvetésünkre, hogy nem hívják-e vissza képviselőjüket, közölte, ebben az ügyben februárban a tisztújító országos gyűlésük dönt majd. „Amennyiben a jelenlegi állapot fennmarad, és Bokros Lajos továbbra sem egyeztet, cserbenhagyja a pártot” – értékelt Makay Zsolt. Elmondta azt is, esetleges döntésük ellenére Bokros Lajos megtarthatja EP-mandátumát.

Forrás: magyarhirlap.hu

Előző sztori

A SZESZ új bemutatója a pinceszínházban

Következő sztori

Botka: Szeged soha nem lehet ellenzékben (FRISSÍTVE) + FOTÓK