Közélet

Mától hivatalosan is Magyarország az EU elnöke

Mától hivatalosan is Magyarország az EU elnöke

2011. január 6., csütörtök
Mától hivatalosan is Magyarország az EU elnöke

Orbán Viktor miniszterelnök ma veszi át a belga kormányfőtől az uniós elnökséget szimbolizáló zászlót. Magyarország az EU elnöki posztját 2010-2011-ben betöltő trió harmadik tagja, Spanyolország és Belgium után veszi át a tisztséget – olvasható a hirado.hu-n.

Január 1-jétől fél évig Magyarország az EU soros elnöke,

Yves Leterme

ügyvezető belga miniszterelnök az Országgyűlés kupolacsarnokában egyórás, zenés-táncos műsorral kísért rendezvényen ünnepélyesen átadja az elnökségi zászlót

Orbán Viktor

miniszterelnöknek. Az eseményen részt vesznek mások mellett a budapesti diplomáciai kar tagjai. A rendezvényt a Duna Televízió közvetíti. Pénteken együttes ülést tart a magyar kormány és az Európai Bizottság. A tanácskozás után a tervek szerint közös sajtótájékoztatót tart Orbán Viktor és

José Manuel Barroso

, a Bizottság elnöke. A soros elnök fontos szerepet játszik abban, mely ügyek kerülnek a Tanács figyelmének középpontjába, és nagy befolyást gyakorolhat arra, hogy az EU miként kezelje a politikai és gazdasági kihívásokat. Az elnökség programjának megvalósítása mellett konszenzust próbál kialakítani a 27 tagállam között. Magyarország az EU elnöki posztját 2010-2011-ben betöltő trió harmadik tagja, Spanyolország és Belgium után veszi át a tisztséget.

Forrás:

hirado.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.