Kultúra

Kötet 30 év restaurátori munkájáról

Kötet 30 év restaurátori munkájáról

2011. január 27., csütörtök
Kötet 30 év restaurátori munkájáról

Csütörtökön került sor annak a 175 oldalas, fényképekben bővelkedő kötetnek a bemutatójára, amely Szabó Tamás restaurátorművész, a szegedi Móra Ferenc Múzeum főrestaurátorának három évtizedes pályafutását foglalja magában. A 30 éves életműből 80 mesterremek megújulása és históriája követhető nyomon; rövid leírást adva ábrázolásokról, ábrázoltakról, az alkotójukról és a restaurálás munkafolyamatairól.

A gazdagon illusztrált kiadványban találhatóak középkori szakrális remekek, barokk és reformkori portrék, vallásos életképeket, csendéletek, titokzatos és viszontagságos sorsú művek. A könyvben közölt dokumentumértékű fotóknak köszönhetően az olvasó képet kaphat olyan pótolhatatlan művekről, 20. századi freskókról is, amelyek évtizedeken át lemeszelve rejtőztek a nyilvánosság elől. Az „Újjászületett mesterművek” című kiadványban egy többnyire a háttérbe húzódó és dolgozó művész kerül előtérbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.