Sport

Kosárlabda: ma újra összecsap a Kaposvárral a Szedeák

Kosárlabda: ma újra összecsap a Kaposvárral a Szedeák

2011. január 19., szerda
Kosárlabda: ma újra összecsap a Kaposvárral a Szedeák
A nyolcaddöntőket rendezik a héten a férfi kosárlabda magyar kupában. A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdája azzal a Kaposvári KK-vel párbajozik, melytől a bajnokságban sajnos oda-vissza vereséget szenvedett. Az első találkozóra szerdán 18 órai kezdettel Szegeden kerül sor, s online közvetítésünkben követhetik. A térdsérülés miatt műtött Kiss Zsolt kiesését követően rossz passzba került szegediek vasárnap hazai pályán 94-86-ra kaptak ki a somogyiaktól, úgy, hogy szinte az egész meccsen gyengén dobtak és védekeztek. Ennek ellenére is adódott esély a fordításra a záró játékrészben, de a Szedeák nem tudott élni a lehetőségekkel, rengeteget hibázott, így fejet kellett hajtania. A ZTE és a Pécs elleni idegenbeli vereséget követően sorrendben ez volt a harmadik botlása az NB I/A-ban a Fodor-gárdának, így érthető, hogy lélektani szempontból sokkal kedvezőbb a Kaposvár helyzete. Dan Wernerék az Atomerőmű és a Szeged elleni sikerrel a hátuk mögött várhatják a magyarkupa-nyolcaddöntőt. A tizenhatos táblán egyébként az NB I/A-ban szereplő tizennégy gárda mellett a Hepp-kupa első két helyezettje ( a Bonyhád és az Eger) kapott helyet. Ők egy összecsapáson fogadják magasabb osztályú ellenfelüket (a Salgótarjánt, illetve a Szolnokot), s kísérelhetik meg kivívni a továbbjutást, a további párharcokat oda-visszavágós alapon rendezik január 26-áig bezárólag. A Szedeák és a Kaposvár egyébként a ma 18 órakor rendezendő első felvonást követően január 26-án 18 órakor játssza majd a visszavágót. A somogyiaknál is akad hiányzó, ők a sérült Kováts Róbertre (részleges bokaszalag-szakadás) és Medve Mátéra (fáj a dereka) nem számíthatnak. A Tisza-parti együttes célja nem is lehet más, mint a visszavágás, illetve az, hogy minél nagyobb előnyt szerezzen a jövő heti második ütközetre. Ez nem lesz egyszerű, de a srácok elszántak, szeretnének bizonyítani drukkereiknek.

A nyolcaddöntő párosítása:

Pécsi VSK-Pannonpower – MJUS-Fortress Körmend 103-96 Albacomp – Zalakerámia ZTE KK Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE – Falco-SZOVA KC Szombathely Bonyhádi KSE – Konecranes-Salgótarján EKF-Hész Eger – Szolnoki Olaj KK Kis-Rába menti Takarék SKC – Marso-Vagép NYKK Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kaposvári KK

Emlékeztetőül a két fél egymás elleni meccsein:

Férfi kosárlabda NB I/A 17. forduló:Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 86-94 (20-24, 14-22, 24-19, 28-29). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ádám J., Gál J., Makovsky Sz.; ellenőr: Földházi. Szeged: Drahos 9/6, Rubin 15/3, Nyilas 13, Dukics 11/9, McKenzie 9. Csere:TANÁCS 17/9, MOLNÁR M. 10/6, Vida 2, Simándi. Vezetőedző: Fodor Péter. Kaposvár: J. WILSON 19/3, Kutasi 4/3, SOÓS 29/15, WERNER 23, CUNNINGHAM 13. Csere: Medve 4, Márkus, Fülöp 2. Vezetőedző: Fekete Ádám. Kipontozódott: Molnár M. (38′), McKenzie (39′), Tanács (40′), illetve Werner (40′), Soós (40′). A férfi kosárlabda NB I/A csoport 4. fordulójában:Kaposvári KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 74-67 (22-18, 15-16, 17-19, 20-14). Kaposvár, 300 néző, vezette: Cziffra Csaba, Szilas György, Gorka Szabolcs; ellenőr: Toók Ferenc. Kaposvár: J. WILSON 43/21, Kutasi 3, SOÓS 12/6, Kováts -, CUNNINGHAM 14. Csere: Fülöp -, Medve 2, Kovács -. Vezetőedző: Fekete Ádám. Szeged: Drahos 5/3, Rubin 8, Kiss Zs. 7/3, Dukics 3/3, McKENZIE 23. Csere: Molnár M. 1, Vida 2, NYILAS 11/6, Tanács 7/3. Vezetőedző: Fodor Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.