Közélet

Keddtől végig közlekedik a 3 és 3F-es villamos (FRISSÍTVE)

Keddtől végig közlekedik a 3 és 3F-es villamos (FRISSÍTVE)

2011. január 31., hétfő
Keddtől végig közlekedik a 3 és 3F-es villamos (FRISSÍTVE)

Február 1-jén, kedden üzemkezdettől ismét menetrend szerint közlekedik a 3F jelzésű villamos a Fonógyári út végállomásig. Újból járható a Textilgyári út, eredeti útvonalán közlekedik a 13 és 13A jelű autóbusz.

Ismét menetrend szerinti közlekedik február 1-jén, kedden üzemkezdettől a szegedi 3F jelű villamos a Fonógyári út végállomásig. Ezzel a felújított 3 és 3F jelű villamosvonalakon teljes egészében visszaáll a villamos- és a közúti forgalom. Az utasokat főként Tatra típusú járművek szállítják. A 3 és 3F jelzésű villamosvonalak rekonstrukciójának kivitelezési munkálatai 2010. június 16-án kezdődtek. 2010. december 28-án sikeres volt a próbajárat a 3-as villamosvonalon, ezután elkezdődött a hivatalos műszaki átadás-átvétel folyamata. A 3-as vonalon 2011. január 19-én indult újra a villamosközlekedés a felújított vágányhálózaton a Dugonics tér és Vadaspark végállomás között. Január 28-án visszaállt a közúti forgalom a Textilgyári úton, és ismét eredeti útvonalukon járnak a 13 és 13A jelzésű autóbuszok. A 3-as villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. A kivitelezési munkákat az önkormányzat pályázatán az SZ 3 Konzorcium nyerte el nettó 2 milliárd forintos ajánlatával öt induló közül. A cégtársulást a budapesti Alpine Hungária Építő Kft. vezeti, másik tagja az algyői Délút Építő Kft. Az átépítés során a kivitelező kicserélt 2,4 kilométer villamosvágányt és felsővezetéket, a II-es kórháztól a Kálvária térig 700 méter hosszan párhuzamos sínt is fektetett. A Kálvária sugárút Veresács utcai csomópontjánál körforgalom épült. Megújult a közvilágítás, és 2700 négyzetméteren útburkolatot cseréltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.