Kultúra

Impozáns kiadvány 80 mestermű restaurálásáról

Impozáns kiadvány 80 mestermű restaurálásáról

2011. január 26., szerda
Impozáns kiadvány 80 mestermű restaurálásáról

Impozáns, 175 oldalas, fényképekben bővelkedő kötetben mutatják be Szabó Tamás restaurátorművész, a szegedi Móra Ferenc Múzeum főrestaurátorának három évtizedes pályafutását. A 30 éves életműből 80 mesterremek megújulása és históriája követhető nyomon; rövid leírást adva ábrázolásokról, ábrázoltakról, az alkotójukról és a restaurálás munkafolyamatairól.

Az „Újjászületett mesterművek” című könyv bemutatójára január 27-én, csütörtökön 14 órakor a Móra Ferenc Múzeumban kerül sor. A gazdagon illusztrált kiadványban találhatóak középkori szakrális remekek, barokk és reformkori portrék, vallásos életképeket, csendéletek, titokzatos és viszontagságos sorsú művek. A könyvben közölt dokumentumértékű fotóknak köszönhetően az olvasó képet kaphat olyan pótolhatatlan művekről, 20. századi freskókról is, amelyek évtizedeken át lemeszelve rejtőztek a nyilvánosság elől. Az „Újjászületett mesterművek” című kiadványban egy többnyire a háttérbe húzódó és dolgozó művész kerül előtérbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.