Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: fergeteges második negyeddel nyolc között a Szedeák (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Csapnivaló első és egy hihetetlen, fergeteges második negyedet követően idegenben is győzelmet aratott, és ezzel magabiztosan jutott a magyar kupa negyeddöntőjébe a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a Kaposvár ellenében.

A hazai együttesben nem tudta vállalni a játékot betegség miatt az amerikai Dan Werner, illetve Medve Máté, valamint Kováts Róbertre sem számíthatott a vezetőedző. A vendégeknél is akadt hiányzó, hiszen a műtött Kiss Zsolt előreláthatólag még három hétig nem léphet pályára.

Kicsit nyögvenyelősen indult a mérkőzés, nehezen akartak megszületni az első pontok, ez a hazaiaknak jött össze előbb. A Szedeák 4-4-ig tudta tartani magát, ekkor azonban kezdtek elszakadni Joshua Wilsonék, és Fodor Péter vezetőedzőnek ki is kellett kérnie az idejét 11-6-nál. Ez sajnos nem sokat segített, mivel Soós Gábor, majd nem sokkal később Wilson is triplát hintett, a negyed végére pedig csaknem ledolgozta hátrányát a somogyi együttes (22-8). A folytatásban újabb baljós jelek mutatkoztak, Bryson McKenzie gyűjtött be gyorsan egy személyit és egy technikait, így a 12. percben 4 faultjával lehívta a pályáról Fodor mester. Nebojsa Dukics igyekezett felzárkóztatni a szegedi gárdát egy remek triplával (23-11), azonban rövidesen újra 14 volt közte (27-13). Ekkor azonban megtáltosodott a Szedeák, látványos és eredményes játékkal kezdtek felzárkózni Tanács Attiláék. Dukics második triplája után (29-21) Fekete Ádám, a hazaiak vezetőedzője ki is kérte idejét 29-23-nál, de ez sem tudta megtörni a tiszapartiak lendületét. Dukics keze halálos pontossággal sült, Tanács trojkája pedig már szegedi vezetést jelentett (29-31). Rubin duplájára Kutasi hármasa volt a válasz (32-33). Egy oda kiosztott személyi és egy ide befújt technikai után 2-2 dobás következett itt is és ott is, melyből csak egyetlen kaposvári pont született, majd labdaszerzést követően Molnár Miklós hintett gyönyörű triplát (33-36). Fekete Ádámnál ekkor szakadhatott el a cérna, a somogyi edző ugyanis elérte, hogy a játékvezetők két technikaival a lelátóra száműzzék. A kaposváriakat továbbsújtotta a sors azzal, hogy hivatalosan a jegyzőkönyvben csak vezetőedzőjük neve szerepelt trénerként, így segítői, Gordan Filipovics és Monok Tibor sem irányíthatták a csapatot közvetlenül a kispadról. Szemmel láthatóan összezuhant a Kaposvár ettől a több perces vis majortól, szerencséjükre kevés volt már a szünetig, ez az idő azonban elég volt a Szedeáknak a továbbjutás bebiztosítására. Tanács dobta elképesztő lazasággal a két technikaiért járó négy büntetőt (33-40), majd a Kaposvár időt kellett kérjen. Szünetre így is tíz pontos szegedi előnnyel mentek a felek (34-44, összesítésben 26 volt ide).

A folytatásra lenyugodott a Kaposvár, lassan kezdtek araszolgatni felfelé, Fülöp kosarát követően (42-46), már Fodor Péter kényszerült időkérésre. Kellett is a rendrakás a fejekben, messze volt még a vége, s a magára találó Kaposvár ellen nagyon jókor jött Molnár duplája és Rubin biztos keze távolról (42-51). A Szedeák tartotta az 5-10 pontos különbséget, mely a 27. percbeli kaposvári időkérést követően 5 pont körül állapodott meg, felváltva jöttek a kosarak, néha védekezésnek nyoma sem volt, indításokkal operáltak a felek. Főképp Cunningham tartotta a hazaiakban a lelket, kezdeti botladozásait követően nagyon elkapta a fonalat. A vendégeknél Dukics lépett elő meghatározó figurává, aki a negyed végén már 21 pontnál járt. Nyilas István első pontjaira még Márkus Tamás válaszolt egy hármassal, így 62-66-tal fordultunk a záró negyedre.

Márkust nem törte meg a rövid szünet, újabb trojkájával már csak egy pont volt a különbség (65-66), de jött Molnár Miki, hogy lehűtse a hirtelen éledő somogyi reményeket (65-69). McKenzie majd’ két negyed kihagyás után visszatért a parkettre, és büntetőből elért első pontja már az egyenlítést jelentette részünkről, hiszen Wilson pár pillanattal korábbi távolijával a hazaiak átvették a vezetést (72-72). S nem csak átvették, növelni is kezdték, kihasználva, hogy kissé szétesett a Szedeák 5 perccel a vége előtt (76-72). Fodor Péter ki is kérte újabb idejét, majd ezt követően a téli szünetről fejben csak lassan visszatérő McKenzie fantasztikus zsákolását csodálhattuk meg. Márkus kipontozódása azt jelentette a 36. percben, hogy a tripláitól nem kellett már tartanunk, sőt, előbb McKenzie büntetőivel 78-78-nál ismét egyenlített a Szeged, majd Dukics újabb hármasa már 78-81-re rajzolta át az eredményt a kijelzőn. Cunningham, termetéből és – ismerjük el – technikai tudásából is adódóan két elképesztő zsákolást is bemutatott, majd Dukics kipontozódását követően egy pluszegy dobással egyenlített. Tanács azonban még szórt egy duplát, Rubin pedig egy büntetőt, s mivel a 0,7 másodperccel a vége előtt triplakísérlet közben lefaultolt Wilson csak harmadik dobását értékesítette, így 86-84-re Fodor Péter tanítványaié lett a győzelem. E magabiztos kupatovábbjutással (összesítésben 18 pont, kettős győzelemmel) az SZTE-Szedeák némi revansot vett a bajnokságban elszenvedett két vereségért a kaposváriakkal szemben, s egy szerencsés sorsolással még egészen szép eredményt is elérhet a sorozatban.

Szemezgetve a statisztikából: a kétpontosokat a Kaposvár dobta pontosabban (60-55%), míg kívülről a Szeged célzott jobban (33-38%). A lepattanócsatát 30-27-re nyerték a somogyiak. Ami viszont számunkra kedvező: végre a Szedeák neve mellé jegyezhettünk föl kevesebb eladott labdát (16-13). Fodor Péter mester reményei ezen a téren tehát valóra váltak, s a nagyobb figyelem győzelmet is eredményezett.

A Tisza-partiak sikere annak is köszönhető, hogy közülük többen nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, mint az ellenfélből. A dupla-duplát elérő Nebojsa Dukics (24 pont, 11 lepattanó) mellett Janou Rubin, Tanács Attila és Molnár Miklós is maradandót alkotott. Kaposvári oldalon a szintén dupla-duplás center, Cunningham (23 pont, 13 lepattanó) színvonalához ezúttal nem tudtak felnőni a társak.

Férfi kosárlabda magyar kupa, a nyolc közé jutásért, 2. mérkőzés:

Kaposvári KK – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 84-86 (22-8, 12-36, 28-22, 22-20)
Kaposvár, 400 néző. Vezette: Kiss L., Vétek L., Szabó G.
Kaposvári KK: WILSON 20/6, Kutasi 5/3, SOÓS 17/6, Fülöp 9, CUNNINGHAM 23. Csere: Kovács S. 2, Márkus 7/6. Vezetőedző: Fekete Ádám.
SZTE-Szedeák: Drahos 2, RUBIN 16/3, DUKICS 24/9, Nyilas 4, McKenzie 7. Csere: TANÁCS 13/3, MOLNÁR M. 14/9, Vida 6. Vezetőedző: Fodor Péter.
Kipontozódott: Márkus (36′), McKenzie (38′), Dukics (40′).
Kiállítva: Fekete Ádám (18′).

Fodor Péter: “Sajnos megint rosszul kezdtük a találkozót, kevés pontot dobtunk az elején, ráadásul puhán is védekeztünk. Ennek köszönhetően az első negyed végére csaknem ledolgozta hátrányát a Kaposvár. Faultproblémáink is akadtak, így valóban össze kellett szednünk magunkat. Szerencsére ez sikerült is, a második negyedtől kezdve összeállt a védekezésünk, támadójátékunk ezzel párhuzamosan feljavult, így egy hektikus meccsen végül sikerült kicsikarnunk a győzelmet. A célunkat elértük, továbbjutottunk, ott vagyunk a legjobb nyolc között a kupában, várjuk a következő ellenfelet!”

Továbbjutott: a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák: kettős győzelemmel.

A további nyolcaddöntőkön:

Albacomp – ZTE KK 97-82, 67-68 (továbbjutott: Albacomp)
Atomerőmű SE – Factum Sport Debrecen 103-72, 110-85 (továbbjutott: Atomerőmű)
Bonyhádi KSE – Salgótarjáni KSE 76-104 (továbbjutott a Salgótarján)
EKF-Eger-HÉSZ SE – Szolnoki Olaj KK 65-93 (továbbjutott: Szolnok)
PVSK-Pannonpower – Körmend 103-96, 71-76 (továbbjutott: Pécs)
Kis-Rába Menti Takarék SKC – Marso-Vagép Nyíregyháza 97-85, 89-73 (továbbjutott: Sopron)
T.O.M. Controll Kecskemét SE – Falco-Szova KC 88-52, 82-62 (továbbjutott: Kecskemét)

Pintér M. Lajos – Illés András

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál