Közélet

Elfogulatlanságot kér a megyei napilaptól a Jobbik

Elfogulatlanságot kér a megyei napilaptól a Jobbik

2011. január 14., péntek
Elfogulatlanságot kér a megyei napilaptól a Jobbik

A Jobbik szegedi szervezetének képviselői a Délmagyarország székháza előtt tartottak sajtótájékoztatót pénteken, mert szerintük a lap weboldalán negatív hangvételű cikk jelent meg az egyik szimpatizánsukról, melyben azt sugallták, hogy szabálytalanul használ rokkantigazolványt, miközben beteg édesapját szállította.

A jobbik szegedi szervezetének alelnöke,

Rácz Tibor

elmondta, hogy az önkormányzati választások óta pártjuk kiemelten figyelte a helyi napilapban s annak online változatában a Jobbikról megjelenő cikkeket. E tekintetben szerintük továbbra is az a tendencia a jellemző, hogy gyakran negatív környezetben helyezik el a radikálisokat. Erre közszereplőként eddig csak legyintettek, de az újság egyik legutóbbi írásában már egy szimpatizánsukat, szavazójukat érte támadás, és emiatt úgy gondolták, most már nem maradhatnak csendben, meg kell védeniük őt.

Tóth Péter

, a Jobbik megyei és városi elnöke hozzátette, hogy a delmagyar.hu olyan kontextusba helyezte a rokkantigazolvánnyal parkoló Magyar Gárda-matricás autót, mintha annak tulajdonosa szabálytalankodott volna, miközben az ott lakó, beteg édesapját szállította. A párt elnöke leszögezte, hogy megvizsgálják a jogi lehetőségeket, és aszerint teszik majd meg a megfelelő lépéseket.

Keresztúri Farkas Csaba

, a Jobbik önkormányzati képviselője pedig kiemelte, hogy szeretné végre, ha a megyei napilap nem elfogultan, a szocialista polgármester érdekei szerint tájékoztatná a közvéleményt, ahogy azt teszi például a villamosprojekt esetében, aminek súlyos tízmilliókért végzi a kommunikációs feladatait ahelyett, hogy a problémákról írna. A politikus példának hozta fel azt is, a múlt év

december 10-i közgyűlésen

jelezte, hogy a jegyző segítségével “cirkuszt” csináltak a szocialisták, jogszabálysértésre próbálták rávenni a testületet a cégvezetőkkel kapcsolatos előterjesztés ügyében, mikor nyílt ülésen akartak tárgyalni személyi kérdéseket. A jelölteknek ehhez azonban írásos hozzájárulásuk szükséges, ami nem volt meg, így fel sem merülhetett volna, hogy nyílt ülésen döntsenek személyükkel kapcsolatban. Keresztúrinak ez a felszólalása nem jelent meg az online tudósításban, s egy szót sem írt erről másnap az újság. Az önkormányzati képviselő nem zárta ki a jogi lépések lehetőségét sem a szimpatizánsukkal kapcsolatos legutóbbi cikk miatt, hiszen az írás szerzője telefonon megszólaltathatta volna az autó tulajdonosát, aki járművével együtt egy közismert személyiség Szegeden, és könnyen utolérhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.