Bulvár

Egy teljes kutyacsaládot dobtak az utcára

Egy teljes kutyacsaládot dobtak az utcára

2011. január 10., hétfő
Egy teljes kutyacsaládot dobtak az utcára

Az Orpheus Állatvédő Egyesület által működtetett Ebrendészetet egy állatbarát értesítette a városrészébe költözött kóbor kutyacsaládról. Az anya- és apakutya társaságában két kölykük is ott tanyázott a szegedi kertváros hideg utcáján. Nagy a valószínűsége, hogy a kutyacsaládot korábbi tartója egyszerűen szélnek eresztette.

Az állatokat rövid időn belül sikerült a szakembereknek megfogni, majd az Orpheus állatvédelmi telepére szállították be őket. Az állatok élelmet kaptak, külső-belső parazitáktól mentesítették őket. "A kutyusok barátságosak, szeretetre éhesek, értetlenül állunk a helyzet előtt, hogy az egész falka az utcán végezte. Mind a négy jószág keresi (egyben, vagy külön-külön) az ebrendészet többi kivihető lakójával együtt szerető befogadók jelentkezését" - áll az egyesület közleményében.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!

Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált, vagy megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat! A

www.ebrendeszet.hu

oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetők az állatvédők, és informálódni lehet a négylábú védencekről is.

Sok állat végzi utcára kidobva...

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.