Bulvár

Egy nap alatt 120 baleset az utakon

Egy nap alatt 120 baleset az utakon

2011. január 9., vasárnap
Egy nap alatt 120 baleset az utakon

A közutakon az elmúlt 24 órában a rendőrség összesen 120 közúti közlekedési baleset során intézkedett; halálos áldozatot egy sem követelt, 14 eset súlyos, 27 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI-vel vasárnap reggel.

A rendőrség közleményében arra figyelmeztetett, hogy mivel enyhült az időjárás, ezért a sónedves, szárazabb felületű utak nagyobb tempóra csábíthatják az autósokat, azonban a nem gyorsforgalmú utakon váratlanul ráfuthatnak letaposott vagy hókásás, havas útfelületekre. A hétvégén az M0-ás régi szakaszán lehet terelésre számítani, mert épül a harmadik forgalmi sáv. A határátkelőhelyekkel kapcsolatban a hatóság azt közölte: Tompánál, Röszkénél, Záhonynál és Beregsuránynál lehet számítani a személyforgalomban egy-két órás várakozásra. Torlódás esetén alternatívaként Tompa helyett Bácsalmás, Röszke helyett Tiszasziget 18 óráig nyitva tartó közúti határátkelőhelyeit ajánlják. A záhonyi és beregsurányi átkelők helyett a 19 óráig nyitva tartó Barabás és a 16 óráig nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet javasolják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.