Közélet

Duplán "nem éri meg" ittasan vezetni

Duplán "nem éri meg" ittasan vezetni

2011. január 4., kedd
Duplán "nem éri meg" ittasan vezetni

A közúti közlekedésről szóló törvény módosítása következtében január 1-je óta kiemelt szabálysértésnek számít az ittas vezetés, a gyorshajtás és a tilos jelzésen való áthaladás – tette közzé a hírTv honlapja.

Ezekben az esetekben, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása során a rendőrség a helyszíni bírságot - amely 10 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedhet - határozathozatal nélkül is kiszabhatja, és ha az elkövető a jogsértés tényét nem vitatja, a döntéssel szemben nem fellebbezhet. A felsorolásból kikerült, de KRESZ alapján továbbra is bírságolhatók a gyermekbiztonsági rendszerre, a motorkerékpár-bukósisakra és a mobiltelefon használatára vonatkozó rendelkezések megsértése. Ezek – amennyiben nem valósul meg valamelyik kiemelt szabálysértés is – legfeljebb harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók. (Forrás:

hirtv.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.