/

Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán, az elmúlt napok hóolvadása következtében a folyó felső szakaszán, a Maroson és a Körösökön azonban kisebb árhullámok indultak el – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság központi védelemvezető helyettese szerdán az MTI-t.

A Tisza mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszán az apadás erősödő, lejjebb a Maros áradása miatt gyengülő volt – közölte Dobi László.
Az Alsó-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) működési területén 252,7 kilométernyi szakaszon van elsőfokú árvízvédelmi készültség. Az árvízvédekezésben 173 fő vesz részt, munkájukat még mindig nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok – tudatta a szakember.
A hét második felében az apadás az Alsó-Tiszán valószínűleg végig lassulni fog, egyrészt a Körös és a Maros árhullámai, másrészt a Közép-Tiszáról ideérő tiszai árhullám miatt. A vízállás az elsőfokú készültségi szint, 650 centiméter alá Szegednél leghamarabb a hétvégén, Mindszentnél a jövő héten süllyedhet.

Előző sztori

A Médiatanács figyelemmel kíséri a Való Világot

Következő sztori

Már harminc embert kellett kitelepíteni a megyében