Közélet

Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán

Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán

2011. január 12., szerda
Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán

Csökken a vízszint a Tisza alsó szakaszán, az elmúlt napok hóolvadása következtében a folyó felső szakaszán, a Maroson és a Körösökön azonban kisebb árhullámok indultak el – tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság központi védelemvezető helyettese szerdán az MTI-t.

A Tisza mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszán az apadás erősödő, lejjebb a Maros áradása miatt gyengülő volt – közölte

Dobi László

. Az Alsó-Tiszavidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) működési területén 252,7 kilométernyi szakaszon van elsőfokú árvízvédelmi készültség. Az árvízvédekezésben 173 fő vesz részt, munkájukat még mindig nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok – tudatta a szakember. A hét második felében az apadás az Alsó-Tiszán valószínűleg végig lassulni fog, egyrészt a Körös és a Maros árhullámai, másrészt a Közép-Tiszáról ideérő tiszai árhullám miatt. A vízállás az elsőfokú készültségi szint, 650 centiméter alá Szegednél leghamarabb a hétvégén, Mindszentnél a jövő héten süllyedhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.