Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár a magánszemélyektől az adóhatóság, a bevallási határidők nem változtak – ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese.

A magánszemélyek az idén is kérhetik munkáltatójuktól az éves adó megállapítását, és élhetnek az egyszerűsített bevallás lehetőségével is. Az adóhatóság az idén több újítással, egyszerűsítéssel rukkolt elő. Bevezették a csökkentett adattartalmú bevallást, ami 560 helyett 149 sort tartalmaz. A különböző adózói csoportoknak eltérő egységcsomagokat küldtek ki attól függően, kitől milyen bevallást várnak; a bevallást hagyományos módon kitöltő 1,1 millió adózó péntekig megkapja a bevallási garnitúrát.

A bevallási csomag ezúttal nem tartalmazza az adó befizetésére szolgáló csekket (az ügyfélszolgálatokon azonban továbbra is hozzáférhető vagy megszemélyesítve letölthető a netről), ugyanis mindössze az adót befizetők 10 százaléka használta fel, elhagyásával ugyanakkor több millió forintot spórolnak meg.

Előző sztori

A többség szerint biztosított a sajtószabadság

Következő sztori

Szegedet népszerűsítik az idegenforgalmi kiadványok + FOTÓK