Gazdaság

Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár az adóhatóság

2011. január 27., csütörtök
Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár az adóhatóság

Az idén 4,5 millió szja-bevallást vár a magánszemélyektől az adóhatóság, a bevallási határidők nem változtak - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese.

A magánszemélyek az idén is kérhetik munkáltatójuktól az éves adó megállapítását, és élhetnek az egyszerűsített bevallás lehetőségével is. Az adóhatóság az idén több újítással, egyszerűsítéssel rukkolt elő. Bevezették a csökkentett adattartalmú bevallást, ami 560 helyett 149 sort tartalmaz. A különböző adózói csoportoknak eltérő egységcsomagokat küldtek ki attól függően, kitől milyen bevallást várnak; a bevallást hagyományos módon kitöltő 1,1 millió adózó péntekig megkapja a bevallási garnitúrát. A bevallási csomag ezúttal nem tartalmazza az adó befizetésére szolgáló csekket (az ügyfélszolgálatokon azonban továbbra is hozzáférhető vagy megszemélyesítve letölthető a netről), ugyanis mindössze az adót befizetők 10 százaléka használta fel, elhagyásával ugyanakkor több millió forintot spórolnak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.