Az áram és a gáz árának emelkedésére számítanak az iparági vezetők

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Áremelkedést várnak a villamosenergia- és a gázipar vezetői 2011 első felében az energiainfo.hu internetes hírportál legfrissebb felmérése szerint.

A szakportál húsz magyarországi erőműtársaság és áramkereskedő cég vezetőjét kérdezte meg január második hetében az első félévi várakozásaikról. Valamennyi megkérdezett a gáz árának emelkedését várja, a válaszadók 60 százaléka pedig az áram nagykereskedelmi árának emelkedésére is számít. A többség, 80 százalék a gáztüzelésű erőművek jövedelmezőségének további romlását valószínűsíti, a többiek stagnálást várnak.
A piaci helyzetet minden cégvezető pesszimistán, volt, aki “minden eddiginél rosszabbnak” ítélte meg. Az energiainfo.hu felmérése során több vezető “ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a ‘nagypolitika’ továbbra is összekeveri a ‘szociálpolitikát’ az energiapolitikával, ezzel pedig igen csalóka üzenetet küld a piaci szereplőknek”.

Előző sztori

Kisebb utórengések voltak az országban (FRISSÍTVE)

Következő sztori

A külügy nem javasolja az utazást Egyiptomba (FRISSÍTVE)